2021. május 12. szerdaPongrác
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kelemen Hunor biciklizett egyet Marosvásárhelyen, és a bicikliutak hiányára panaszkodott

2019. október 29. 16:56, utolsó frissítés: 16:58

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke és államfő-jelöltje Marosvásárhelyen hangsúlyozta azt, hogy a városnak változásra van szüksége, és ez a változás csakis a vásárhelyieken múlik.


A 2020-as polgármester-választások kapcsán elmondta, hogy Dorin Florea polgármesternek nincs sem akarata, sem pedig szándéka arra vonatkozóan, hogy jobbá tegye a lakosok életét. Az RMDSZ elnöke azt nyilatkozta Soós Zoltánról, aki a szövetség támogatását élvezi a jövő évi polgármester választásokon, hogy Soós támogatja az alternatív közlekedési eszközök bevezetését a városban. A fotók tanúsága szerint az RMDSZ elnöke maga is kerékpárra pattant Maros megye székhelyén.

Fotó: RMDSZFotó: RMDSZ


„Dorin Floreának nem sikerült több mint 20 év alatt bicikliutat építenie. Ez elfogadhatatlan. Míg Marosvásárhelyen 5 kilométer út épült a bringásoknak - holott 50 kilométerre lenne szükség - , Sepsiszentgyörgyön vagy Csíkszeredában, két jóval kisebb városban, 14,5 kilométer és 20 kilométer kerékpárutat építettek. Köszönöm a marosvásárhelyieknek, hogy megszervezték a mai bringázást. Remélem, hogy pár éven belül a bicikliutak lehetővé teszik, hogy hosszasabban kerékpározzunk”- nyilatkozta Kelemen . (hírszerk./közlemény)

Nyitókép: RMDSZ

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS