2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kelemen Hunor szerint mikor egy kormányt megszavazol, nem válogathatsz a miniszterek között

2019. október 29. 19:52, utolsó frissítés: 19:52

Amikor egy programot és egy kormányt megszavazol, nem válogathatsz a miniszterek között - nyilatkozta a kedden Marosvásárhelyen Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

A szövetségi elnök fontosnak nevezte, hogy a kormány minél hamarabb megkezdje működését.

Az RMDSZ és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) között aláírt parlamenti együttműködési megállapodást illetően Kelemen azt mondta, hogy ez nem részletezi, hogy a jövőben milyen törvénytervezeteket támogatnak kölcsönösen, főleg, hogy 2020 választási esztendő, amikor nem lehet nagy dolgokat elérni.

Minden környezetkímélő kezdeményezést támogatnak

„Egy órát kerékpároztunk Marosvásárhelyen. Rajtunk kívül volt még egy idős ember, aki biciklizni próbált, és néhány gyermek rollerrel, de az emberek nem használják ezt az alternatív közlekedési eszközt, mert nincsenek bicikliutak” - állapította meg Kelemen, aki szerint a 130 ezres Marosvásárhelyen összesen öt kilométer kijelölt kerékpárút van, amelynek egy része a semmiben végződik a mezőn.

Az Európai Unióval való viszonyt illetően az RMDSZ jelöltje azt mondta: meg kellene fogalmazni az első számú prioritást, ez pedig nem más, mint a schengeni övezethez való csatlakozás. Meglátása szerint az államfőnek lettek volna eszközei arra, hogy ezt kiharcolja, mert az Európai Tanácsban csak egyöntetű döntéseket hoznak és ez ügyben ki kellett volna egyezni a franciákkal és a hollandokkal. (Agerpres/hírszerk.)

Nyitókép: Kelemen Hunor Facebook-oldala

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS