2021. június 25. péntekVilmos
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az elnök olyan kell legyen, mint egy nyaggató anyós - véli a PMP államfőjelöltje

2019. október 31. 16:50, utolsó frissítés: 16:50

Theodor Paleologu, a Népi Mozgalom Párt (PMP) államfőjelöltje csütörtökön úgy fogalmazott Nagyváradon, hogy az államfőnek egy 'nyaggató anyósra' kell hasonlítania, aki folyamatosan munkára ösztönzi az általa kinevezett tisztségviselőket.


'Az elnöknek nagy a tekintélye, de nincs közvetlen hatalma. Ő azokon az embereken keresztül hat, akiket kinevezett. Odatesz másokat dolgozni, de ez nem elég. Muszáj a nyakukon ülni. Más szavakkal: az elnök olyan kell hogy legyen, mint egy nyaggató anyós' - mondta Paleologu.

A PMP jelöltje kifejtette, amennyiben Románia államelnöke lesz, 'nagyon körültekintően' fogja kinevezni a nagyköveteket, és külföldi látogatásai idején nem szállodában, hanem a nagykövetségen fog megszállni, hogy személyesen nyerjen rálátást arra, hogyan végzik munkájukat a diplomaták és a külképviseletek alkalmazottai.

Véleménye szerint a jelenleginél sokkal szigorúbb vizsgának kell alávetni azokat, akik a román külügyminisztérium kötelékében szeretnének dolgozni. A kormányalakításra felkért Ludovic Orbannak pedig azt üzente Paleologu, hogy az általa nevesített miniszterjelölt helyett valaki mást nevezzen ki a külügyi tárca élére.

Paleologu arról is beszélt, hogy ha ő lesz az államfő, a saját házában fog lakni, és metróval fog közlekedni, még akkor is, ha ehhez 'meg kell küzdenie'a kormányőrséggel. Szándékai szerint államfőként is fog tanítani, és napi kapcsolatban szeretne állni az emberekkel, mert véleménye szerint a hatalom 'elveszi az emberek realitásérzékét'.(agerpres)

Nyitókép: hotnews.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS