2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ponta kirúgja a pártból azokat, akik megszavazták Ludovic Orbant

2019. november 05. 09:37, utolsó frissítés: 09:37

A Pro Románia párt megválik azoktól a tagjaitól, akik az Orban-kormány beiktatását megszavazták, és az alakulat ellenzékben marad, jelentette ki Victor Ponta, a párt elnöke hétfő este.

"A Pro Románia nem támogatta a PNL-kormányt. Attól a néhány pártkollégától, aki szavazott és úgy döntött ma, hogy a Nemzeti Liberális Párttal (PNL) tart közösen meghozott döntésünk ellenére, megválunk, nélkülük megyünk tovább' - írta Ponta hétfői Facebook-bejegyzésében.

Ponta néhány gondolatot megosztott még az új kormány kapcsán: "2009 decemberéhez hasonlóan most is olyan kormányunk van, amelyet az emberek nem szavaztak meg, egy olyan kormány, amelynek egyetlen legitim támogatója az államelnök és semmiféle megoldása nincs a közelgő gazdasági és szociális válságra".

Leszögezi, az általa vezetett alakulat arra készül ellenzéki pártként, hogy szankcionálja a hatalom által elkövetett hibákat.

A Pro Románia párt modern balközép politikai alakulatként határozza meg magát, amely csak a profizmust támogatja a kormányzásban és készen áll harcolni a PSD - PNL politikai rendszer ellen.

"Tovább megyünk utunkon, a valódi harc 2024-ben lesz, amikor ismét ki kell rángatnunk az országot a válságból (mint 2012-ben)" - fűzte hozzá Victor Ponta, aki egyébként összeveszett volt miniszterelnökkel, Mihai Tudoséval is, aki jelenleg a Pro Romania EP-képviselője. Ponta nehezményezte, hogy Tudose az ő hozzájárulása nélkül a nemzeti liberálisokkal tárgyalt, és "árulónak" nevezte emiatt. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS