2020. szeptember 19. szombatVilhelmina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Páncélozott csapatszállítókat vesz a védelmi minisztérium

2019. november 06. 14:42, utolsó frissítés: 14:42

Február végéig leszállítanak 36 darab Piranha 5 összkerékmeghajtású páncélozott csapatszállítót - jelentette be szerdán a Bukaresti Mechanikai Művek gyártóegységének avatóján Nicolae Ciucă védelmi miniszter.

A tárcavezető szerint a minisztérium kezdeményezte, hogy a szerződésben rögzítettekhez képest egyéves csúszásért 8,56 millió euró késedelmi bírságot fizessen a General Dynamics vállalat.

Elmondta: a hadsereg felkészítésébe beletartozik az is, hogy modern eszközökkel látják el.

A gyártósor avatóján részt vett Ludovic Orban kormányfő és Virgil-Daniel Popescu, a gazdasági, energiaügyi, turisztikai és üzleti környezetért felelős miniszter is.

"Az általam vezetett kormány céljai közé tartozik a nemzetvédelmi ipar fejlesztése, a román tőkével rendelkező vállalatok termelésének ösztönzése, a nemzetvédelmi igényektől és néhány NATO-szinten átjárható berendezés belső gyártási kapacitásától függően. Ugyanakkor jó együttműködésre törekszünk a nemzetvédelmi ipar és a védelmi minisztérium között azért, hogy országunk hatékonyabban vegyen részt az európai védelmi programokban, de azért is, hogy hasznos és szükséges párbeszédet biztosítsunk a katonai technikát előállítók és az azt felhasználók között" - fejtette ki Orban.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS