2020. szeptember 21. hétfőMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Marosvásárhely: az RMDSZ frakció nem vett részt a csütörtöki sürgősségi tanácsülésen

2019. november 07. 15:24, utolsó frissítés: 15:24

Nem vettek részt az RMDSZ helyi tanácsosai a Marosvásárhelyi Helyi Tanács csütörtöki, november 7-i sürgősségi tanácsülésen, mivel a napirendre tűzött költségvetés-kiegészítés tervezete ezúttal sem volt sem előkészítve, sem megfelelően megindokolva, írja sajtóközleményében a Maros megyei RMDSZ.

A közlemény szerint a helyi tanácsosok későn kapták meg a költségvetés-kiegészítés tervezetét, és az ezt alátámasztó dokumentumokat, így nem volt idejük áttanulmányozni az irathalmazt. Emellett továbbra is kérdés, hogy a városvezetés milyen forrásokból akarja és tudja biztosítani azoknak a költségvetési tételeknek a kifizetését, amelyekre a helyi tanács jóváhagyását kéri.

A város idei bevétele legtöbb 300 millió lej lesz. Ennek ellenére Marosvásárhelynek már eddig is 411 millió lejes költségvetés volt jóváhagyva. Ez máris több mint 100 millió lejes hiányt jelent. Ezt a hiányt újabb 37 millió lejjel akarta növelni a polgármester ezen a tanácsülésen. Az RMDSZ viszont fenntartja, hogy nem szabad eladósítani a várost csak azért, mert a városvezetés nem akar átgondolt költségvetést kidolgozni. A városnak a közszolgáltatások biztosítása kell jelentse az elsődleges célt! Iskolák fenntartása, közszállítás, közvilágítás, köztisztaság biztosítása az elsődleges, áll a közleményben.

A közlemény szerint ahogy az korábban is elhangzott, amennyiben a város működése bármilyen módon veszélybe kerülne, és emiatt újabb sürgősségi tanácsgyűlés összehívására kerül sor, úgy az RMDSZ tanácsosai azon készséggel részt vesznek, és megszavazzák a szükséges kiigazításokat. (közlemény)

Nyitókép: erikamarginean.wordpress.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS