2021. június 13. vasárnapAntal, Anett
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az erdőirtásról és a előrehozott választásról is vitázott Kelemen, Barna és Paleologu az Európa FM-nél

2019. november 08. 10:45, utolsó frissítés: 10:47

Első alkalommal került sor csütörtök este az Európa FM rádióadó szervezésében három államfőjelölt vitájára. A műsorban Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) - Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja (PLUS) Szövetség, Kelemen Hunor, az RMDSZ, és Teodor Paleologu, a Népi Mozgalom Párt (PMP) jelöltje vett részt.


Dan Barna úgy vélte, hogyha nem kerül sor előrehozott választásokra, akkor nem biztos, hogy sikerül „megszabadulni” a Szociáldemokrata Párttól (PSD), amely eséllyel térhet vissza a jövő évi választásokon. Kelemen Hunor szerint „a jelenlegi konstrukcióban” nincs esély előrehozott választásokat tartani. Teodor Paleologu úgy vélte: az „alkotmány nem engedi”, hogy idő előtt választást tartsanak.

Kelemen Hunor kijelentette: tíz évre meg kell tiltani a fák kivágását az erdőkben (kivéve a háztartási fűtésre szánt tűzifát), le kell állítani a faexportot és erdősítési programot kell indítani. Dan Barna „irreálisnak” minősítette a javaslatot, mert nem lehet „egy válságot egy másik válsággal megoldani”, szerinte a falopást kellene megakadályozni. Paleologu szintén nem támogatná ezt a megoldást, mert az illegális favágás szerinte "egy korrupciós probléma”. (agerpres)

A teljes vita itt követhető végig:További részletekkel a vitáról egy másik cikkben még visszatérünk.

Nyitókép: EuropaFM

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS