2021. június 12. szombatVillő
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Dan Barna nem mond le, és Johannist támogatják a második fordulóban

2019. november 11. 12:57, utolsó frissítés: 13:31

Sajtótájékoztatott tartott hétfőn délelőtt Dan Barna, az USR és Dacian Cioloș, a PLUS elnöke az elnökválasztási eredmények apropóján. Mint ismeretes az USR elnökének nem sikerült elég szavazatot gyűjtenie, és nem jutott be az elnökválasztás második fordulójába.


Cioloș a sajtótájékoztató elején megköszönte az USR elnökének, hogy vállalta a jelöltséget és megerősítette, hogy a két párt továbbra is folytatja az együttműködést. A PLUS elnöke azt is bejelentette, hogy Klaus Johannist támogatják a második fordulóban.

Dan Barna kijelentette, hogy tiszteletben tartják a szavazási eredményeket, és vállalja a felelősséget a vasárnapi eredményekért. Az USR elnöke elmondta, hogy nem tervezi benyújtani a lemondását, mivel - elmondása szerint - ő nem az a vezető, aki az első akadályok után megfutamodik. Megerősítette, hogy továbbra is folytatják az együttműködést Dacian Cioloș pártjával.

Barna megköszönte az önkénteseik munkáját és a választók bizalmát is. Megerősítette, hogy a szövetség a továbbiakban a következő választásokra fog koncentrálni, és a legfőbb céljuk most az, hogy jól szerepeljenek a helyhatósági választásokon. Elmondása szerint ő optimistán tekint a jövőbe. (g4media.ro/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS