2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nincs szükség kampányvitákra a második fordulóban a liberális kampányfőnök szerint

2019. november 12. 10:02, utolsó frissítés: 13:37

Az államelnöki választások második fordulójának kampányában Klaus Johannis ugyanazt a kampánystratégiát fogja követni, mint az elsőben, azaz találkozik a helyi liberális szervezetekkel és az állampolgárokkal és nem lesz szükség vitáznia ellenlábasával, Viorica Dăncilával, a Szociáldemokrata Párt elnökével, jelentette ki hétfő este Dan Motreanu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) jelöltjének kampányfőnöke.

„Ma (hétfő – szerk. megj.) este megtartottuk az első forduló utáni első kampányülést. Elemeztük első körben az eredményeket, megnéztük, hol voltak nagyon jók az eredmények, illetve hol kell még dolgoznunk, hogy javítsunk azokon. Elemzés alá vetettük ugyanakkor a következő két hét kampánystratégiáját is, és a kampánystáb álláspontja az, hogy nincs szükség kampányvitákra, mivel szerintünk a demokrácia első sorban az állampolgárral való találkozást jelenti. Ugyanazt a kampánystratégiát fogjuk követni, mint az első forduló előtt, jelöltünk találkozik az állampolgárokkal" – mondta Motreanu a PNL székhelyén a kampányülés után, amelyen Klaus Johannis államfő is részt vett.

Motreanu elmondta, Johannis kikérte a kampánystáb véleményét a második forduló kampánystratégiáját illetően, és úgy döntöttek, az ország különböző megyéiben fognak találkozókat szervezni a liberális helyi szervezetekkel és az állampolgárokkal.

Motreanu kifejtette ugyanakkor, hogy Klaus Johannis nem fél a kampányvitától, de, tekintve, hogy, mindkét jelölt magas szintű vezetői szerepet töltött be az elmúlt években, nagyon jól ismert mindkettő politikai tevékenysége és álláspontja, nincs értelme egy ilyen vitának, mert az semmi többletet nem hozna a helyzethez ebben a kampányban.

Rámutatott még, hogy még jobb mozgósítást várnak el a párttól: „a 47 megyéből, ha beleszámítjuk Bukarest kerületeit is, 37-ben arattunk győzelmet, és reméljük, hogy legalább 40-ben győzni fogunk".
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS