2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az EP jogi bizottsága továbbengedte a román, a magyar és a francia biztosjelöltet is

2019. november 12. 13:23, utolsó frissítés: 13:23

Nem állapított meg összeférhetetlenséget az új román, magyar és francia biztosjelölt esetében keddi ülésén az Európai Parlament (EP) jogi szakbizottsága, így folytatódhat a jóváhagyási folyamat a képviselőtestületben.

A testület megvizsgálta a román Adina Valean, a magyar Várhelyi Olivér és a francia Thierry Breton pénzügyi érdekeltségeit, illetve esetleges összeférhetetlenségeit.

Adina Valean román (bal), Várhelyi Olivér magyar (fent) és Thierry Breton francia (lent)biztosjelöltek. Adina Valean román (bal), Várhelyi Olivér magyar (fent) és Thierry Breton francia (lent)biztosjelöltek.


A román és a magyar jelölt esetében ellenszavazat nélkül döntöttek a jóváhagyásról, a francia jelölt jóváhagyását 12 támogató illetve 11 ellenző szavazattal fogadták el.

A következő lépés ennek megfelelően a három jelölt meghallgatása lesz csütörtökön a nekik szánt tárcákkal foglalkozó EP-bizottságokban, itt bizonyítaniuk kell a rátermettségüket és szakmai felkészültségüket. Alkalmasságukat háromórás kérdezz-felelek során próbálják felmérni. Az érintettek 15 perces bevezetőit követi 25 kérdés a képviselők részéről. (hírszerk./mti)

Nyitókép: commons.wikipedia.org

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS