2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Orban szívesen vitázna Dăncilăval Johannis helyett

2019. november 12. 15:09, utolsó frissítés: 15:09

Klaus Johannisnak elsősorban az állampolgárokkal kell megismertetnie terveit, és ennek érdekében folyamatosan kommunikál velük - hangoztatta kedden Ludovic Orban miniszterelnök, hozzátéve, hogy ha a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Viorica Dăncilă vitát akar, vitázzon vele arról, hogy milyen „katasztrofális állapotokat” hagyott maga után a kormányfői tisztségből való menesztésekor.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke azt mondta, az államfő a választási kampány alatt állandó jelleggel kommunikál a román társadalommal.

„Jövőképét, projektjeit, megoldási javaslatait a román állampolgároknak kell ismerniük, hogy ennek tudatában menjenek szavazni. Ha Viorica Dăncilă mindenképpen vitát akar valakivel, vitázzon velem, beszéljünk például arról, hogy menesztett kormányfőként milyen katasztrofális állapotokat hagyott maga után” - fogalmazott Orban a PNL végrehajtó bizottságának ülése előtt.

A PSD hétfőn azzal a felkéréssel fordult a PNL-hez, hogy az elnökválasztás november 24-én sorra kerülő második fordulója előtt közös megegyezéssel szervezzenek legalább két vitát a két jelölt, Viorica Dăncilă és Klaus Johannis között.

A PNL jelöltjének kampányfőnöke, Dan Motreanu hétfő este kijelentette, a második fordulót megelőző kampányban a területi szervezetekkel és a választókkal való találkozókra fognak összpontosítani. Hozzátette, úgy vélik, nincs szükség a jelöltek közti vitára, mert az nem hozna semmiféle többletet „Nem hiszem, hogy lenne bármiféle tisztáznivaló” - fogalmazott Motreanu. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS