2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dăncilănak esze ágában sincs Orbannal vitázni

2019. november 13. 11:51, utolsó frissítés: 11:51

Viorica Dăncilă, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke kizárja azt, hogy Ludovic Orban kormányfővel, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnökével vitázzon az államelnöki választások második fordulója előtt, és csak ellenjelöltjével, Klaus Johannisszal hajlandó nyilvános vitába szállni.

Dăncilă a TVR kedd esti műsorában kijelentette, a PNL elnökével azt követően vállal egy közvitát, miután az már egy évet eltöltött a Victoria-palotában.

„Mit csinál? (Klaus Iohannis - szerk. megj.) Harcba küldi a katonáját, a tábornok pedig otthon marad? Másrészt, Orban úrral akkor fogok közvitára kiállni, miután egy évet már letöltött kormányfői mandátumából, hogy megnézzük, mit csinált Ludovic Orban egy éves mandátum alatt, és mit csinált Viorica Dăncilă” - mondta a PSD elnöke.

Viorica Dăncilă úgy véli, hogy Klaus Johannis azért nem akar részt venni egy kampányvitán a második forduló előtt, „mert nincs mit mondania a románoknak arról, hogy mit tett öt év alatt”. Meggyőződése, hogy a románok úgy ítélik meg, hogy „az államelnök fél” és „semmibe veszi őket”.

„Minden ötödik évben, az államelnöki választások előtt volt kampányvita. Most miért nincs?” - tette fel a kérdést Dăncilă.

Ludovic Orban kormányfő kedden kijelentette, ha Viorica Dăncilă PSD-elnök kampányvitát akar, akkor vele kellene kiállnia vitázni, hogy a leváltott kormányfőként hátrahagyott 'katasztrófáról' beszéljenek.

A PSD hétfőn azzal a felkéréssel fordult a PNL-hez, hogy az elnökválasztás november 24-én sorra kerülő második fordulója előtt közös megegyezéssel szervezzenek legalább két vitát a két jelölt, Viorica Dăncilă és Klaus Johannis között.

Dan Motreanu, a PNL jelöltjének kampányfőnöke hétfő este kijelentette, az államelnöki választások második fordulójának kampányában Klaus Johannis ugyanazt a kampánystratégiát fogja követni, mint az elsőben, azaz találkozik a helyi liberális szervezetekkel és az állampolgárokkal, és nem lesz szükség vitáznia ellenlábasával, Viorica Dăncilával, a Szociáldemokrata Párt elnökével. A liberálisok szerint nincs értelme egy ilyen vitának, mert az semmi többletet nem hozna a helyzethez ebben a kampányban, szögezte le.(agerpres)

Nyitókép: playtech.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS