2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A DK azt szeretné, ha a határon túli Fidesz-szavazók is fizetnének, amiért a magyar kormány „lopja” az EU-s pénzeket

2019. november 14. 08:38, utolsó frissítés: 08:38

A Demokratikus Koalíció egyik EP-képviselője, Rónai Sándor azt mondja, az lenne a méltányos, ha a határon túli Fidesz-szavazók is hozzájárulnának annak a többletköltségnek megtérítéséhez, amelyeket Magyarországra szabott ki az Unió amiatt, mert a magyar kormány szabálytalanul költi el az EU-s pénzeket - írja az Index.

A politikus szerint mindazoknak ki kellene venni a részüket a terhekből – amely minden magyar esetében 70 ezer forintot jelent (körülbelül 1050 lejt) -, akik szavazataikkal hozzásegítették a Fideszt a hatalomban maradáshoz.

Az Európai Bizottság ugyanis akár több mint 700 milliárd forintos forrásmegvonással büntetheti a magyar kormányt, mert az uniós közbeszerzések során kirívóan sok és rendszerszintű pénzügyi szabálytalanságot találtak.

Mindez nemrég derült ki az Európai Bizottság regionális ügyekért felelős biztosának a leveléből, amelyet az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottságának küldött. Ebből kiderül, hogy a magyar kormány lemondott arról, hogy a vitatott forrásfelhasználások esetében egyenként bizonyítsa igazát, inkább egyfajta, 10 százalékos átalánykorrekciót vállalt.

Az unió nem szereti, ha meglopják, és aki kísérletet tesz erre, azt megbüntetik” - mondta Rónai Sándor. Hozzátette, hogy Orbán Viktor “lélegzetelállítóan nagy büntetést, 700 milliárd forintot vállalt be annak érdekében, hogy a pénzfolyam ismét meginduljon Magyarország felé”. Ez a pénz pedig Rónai szerint azt a célt szolgálja, hogy “Orbán Viktor haverjai, a NER oligarchák meggazdagodhassanak és szétlophassák az uniós pénzeket”. (index)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS