2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu szerint meglehet, hogy el sem mennek szavazni a második fordulóban

2019. november 14. 10:04, utolsó frissítés: 10:04

Az államelnöki választások második fordulójának egyik 'ajánlata' sem 'meggyőző' számára, jelentette ki Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke.

'Meg fogom vitatni a kollégákkal az ALDE vezetőségében, hogy ajánljunk-e voksolási javaslatot, tekintve, hogy az első fordulóban az ALDE tagjainak 70%-a Mircea Diaconura szavazott. Gondolkodunk még. Emellett úgy vélem, hogy választótáborunk modern, liberális gondolkodású, amely képes elemezni a helyzetet, és ha már liberálisok vagyunk, az a normális, hogy megadjuk nekik a választás szabadságát, mert ami engem illet, számomra egyik ajánlat sem annyira meggyőző a második fordulóban. A végleges döntést azonban a vezetőségbeli kollégákkal együtt hozzuk meg. (...) Ezt követően, lehet, hogy lesz egy ajánlásunk, lehet, hogy nem lesz, hanem hagyni fogjuk választóinkat, hogy úgy voksoljon mindenki, ahogy jónak látja, de az a lehetőség is fennáll, hogy ne menjünk el szavazni' - fejtette ki Tăriceanu szerda este a România TV-ben.

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye a kampányviták hiányáról az államelnöki választások második fordulójában, Tăriceanu azt válaszolta, hogy ez az első forduló előtti kampányban tapasztalt helyzet meghosszabbítása, és 'súlyos demokráciadeficitre' utal, mindazonáltal nem hiszi, hogy a kampányvita sokat változtathatna a választási eredményeken. (agerpres)

Nyitókép: epochtimes-romania.com/

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS