2021. június 21. hétfőAlajos
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Feloldották az augusztus 10-ei események dossziéjának titkosságát

2019. november 14. 13:52, utolsó frissítés: 13:52

Feloldották a 2018. augusztus 10-ei, bukaresti tüntetésen lezajlott csendőri beavatkozásról készült jelentés titkosságát, és elküldték a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészségnek (DIICOT), hogy tudják felhasználni az ügyben tett feljelentések nyomán indított kivizsgálás során - jelentette ki csütörtökön Marcel Vela belügyminiszter.


Vela rámutatott, csütörtök reggel megkapták az utolsó jóváhagyást is az ügyben érintett intézményektől és a belügyminisztérium bizottsága a dosszié titkosságának a feloldásáról döntött.

'Elküldtük az iratcsomót a DIICOT-nak, amely eljárást indított a feljelentések alapján, most felhasználhatják a bűnügyi vizsgálatban' - mondta Marcel Vela.

A tárcavezető hangsúlyozta, folyamatban levő nyomozásról lévén szó a belügyminisztérium nem közölhet részleteket az ügyről, de minden adat a DIICOT rendelkezésére áll.

Hozzátette, a következő időszakban tájékoztatni fog a csendőrségnél lefolytatott belső fegyelmi eljárások következtetéseiről is, és átláthatóvá kívánja tenni a tárca minden tevékenységét, mert azt szeretné, ha az emberek visszanyernék a belügyminisztérium struktúráiba vetett bizalmukat.

Hozzáfűzte ugyanakkor, hogy ő megtette kötelességét a dosszié titkosságának feloldását illetően, amire elődei nem voltak képesek az esemény óta eltelt több mint egy év alatt.

'Amikor a parlament védelmi bizottságának elnökeként a jelentés titkosságának feloldását kértem, a PSD kisajátította a bizottságot és leváltotta elnökét. Az elnök leváltását követően megfordult itt még vagy két-három miniszter, akik azonban nem fárasztották magukat ezzel a dologgal. Én ígéretet tettem rá, és ígéretemet betartottam' - nyomatékosította Vela.

A belügyminiszter szerdán jelentette ki, hogy a héten feloldják a titkosságát a 2018. augusztus 10-ei tüntetésen lezajlott csendőri beavatkozás dossziéjának.(agerpres)

Nyitókép: romania-insider.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS