2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Módosul néhány külföldi szavazókörzet címe

2019. november 16. 13:01, utolsó frissítés: 13:09

Változni fog néhány külföldi szavazókör helyszíne az elnökválasztás második fordulójában - tájékoztat a külügyminisztérium.

A tárca közleménye értelmében objektív okok miatt igényelniük kellett az Állandó Választási Hatóságtól (AEP) több külföldi szavazókörzet címének módosítását.

A külügyi tájékoztatás szerint az államfőválasztás első fordulójára a németországi Lipcsében kialakított 178-as szavazókörzet székhelyéül szolgáló helyiség a második fordulóban nem elérhető, ezért a lipcsei városháza épületében rendezik be a szavazóhelyiséget. Az új cím: Burgplatz 1 (Markgrafen utca 3. sz. felőli bejárat), 04109, Lipcse.

Egy másik változás, hogy az első fordulóra Plymouthban (Anglia) kialakított két szavazókörzet egyikét átköltöztetik London Edgware nevet viselő városrészébe, itt ugyanis az első körben csak egy szavazókör volt, és több mint 7200 választópolgár voksolt is, míg a két plymouth-i szavazóhelyiségben összesen mindössze 792-en voksoltak. Akik a második fordulóban Plymouth-ban kívánnak az urnákhoz járulni, megtehetik a Pilgrim Church, St. Levan Road Plymouth, PL2 3AE cím alatt működő 579-es körzetnél. Az 578-as szavazókörzet új címe a következő lesz: The Hive London, Camprose Avenue, London, HA8 6AG - hívja fel a figyelmet a külügy.

Változik a spanyolországi Madridejos községben kialakított 734-es szavazókörzet helyszíne is, mivel az első körben erre a célra használt helyiség mennyezete károsodott, és fűtési rendszere meghibásodott. Az új cím: CEIP SANTA ANA - Salón de Actos, Calle Ruiseńor, 1. sz., 45710 Madridejos.

Az AEP november 15-én kelt 43-as számú határozatával jóváhagyta a külügy által kért módosításokat.

A minisztérium emlékeztet, hogy az elnökválasztás második fordulójában a 835 külföldi szavazókörzetben három napon át várják az urnákhoz a román állampolgárokat, a következő program szerint: november 22-én, pénteken 12 és 21 óra között, november 23-án, szombaton, 7 és 21 óra között, november 24-én, vasárnap 7 és 21 óra között.

(agerpres)

Fotó: Digi24

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS