2024. április 14. vasárnapTibor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Elütött egy autó egy medvét Parajd közelében: vasárnap délig sebesülten agonizált az úton

2019. november 17. 12:32, utolsó frissítés: 15:48

Update: Elkábították, majd lelőtték vasárnap a szombat este Parajdon elgázolt és súlyosan megsérült medvét.


A Hargita megyei állategészségügyi igazgatóság vezetője, Ladó Zsolt szerint az állatnak három lába is eltört a balesetben, így nem tudott volna életben maradni az erdőben.

A megyei környezetvédelmi őrség főfelügyelője, Balla Izabella azt mondta, vasárnap 10 óra 30 perckor kapták meg a medve kilövésére vonatkozó igénylést a Nagyküküllő Vadász- és Sporthorgász-egyesülettől, az általa vezetett intézmény és a környezetvédelmi ügynökség is kedvezően véleményezte azt, majd a környezetvédelmi minisztérium jóváhagyta a nagyvad kilövését.

A medvét lelőtték a vadászok, majd eltávolították a tetemet az úttestről.

Vasárnap reggel korlátozták a forgalmat a Parajd és Szováta közötti 13A jelzésű országúton, ugyanis a szombat este elgázolt, sérült medve az éjszaka folyamán az úttestre vonszolta magát.

-----------------

Medvét gázolt el egy személyautó szombat este Parajd közelében. A járműben hárman utaztak, köztük egy gyerek, aki pánikrohamot kapott. A jármű utasai nem sérültek meg a balesetben.


A Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség sajtószóvivője, Alina Ciobotariu szerint a jármű utasai nem sérültek meg, és nem voltak veszélyben, a pánikrohamot szenvedett kiskorút a helyszínen elláták a rohammentősök.

Az ütközés nyomán az autó lesodródott az úttestről. A medve súlyosan megsérült, az első feltételezések szerint végtagtörést szenvedett - nyilatkozta a Hargita megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Gheorghe Filip. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS