2021. július 25. vasárnapKristóf
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az állatorvosok nem altathatják el a vadon élő állatokat, állítja a Hargita megyei Állategészségügyi igazgatóság vezetője

2019. november 18. 12:28, utolsó frissítés: 12:28

Az állatorvosoknak nincs hatáskörükben elkábítani, illetve elaltatni a vadon élő állatokat, nyomatékosította az Agerpres hírügynökségnek elküldött közleményében dr. Ladó Zsolt, a Hargita megyei állategészségügyi igazgatóság (DSVSA) vezetője a Parajd bejáratánál szombat este elütött medve ügyére utalva.


Ladó szerint egy állatorvos kiszállt, hogy megvizsgálja a sérült nagyvadat rögtön azt követően, hogy a megyei állategészségügyi igazgatóságot este háromnegyed 8-kor a környezetőrség értesítette a balesetről. A szakember megállapította, hogy a medve három lába eltört és a boncoláskor kiderült, hogy az állatnak súlyos belső sérülései is voltak, amelyek miatt rövid időn belül elpusztult volna.

'Az állatorvosok hatáskörüknek és a hatályos törvényeknek megfelelően jártak el. Hangsúlyozzuk, hogy az állatorvosok hatásköre nem terjed ki a vadon élő állatok elkábítására, illetve elaltatására' - mutat rá Ladó a közleményben.

Leszögezi ugyanakkor, hogy a Hargita megyei állategészségügyi igazgatóság szakemberei mindvégig, tehát szombat estétől vasárnapig a helyszínen voltak, műszaki támogatást nyújtva a hatóságoknak. (agerpres)

Nyitókép: thegunrack.org

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS