2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vasilescu egy koncentrációs tábor vezetőjéhez hasonlította Johannist, ezért feljelentették

2019. november 18. 17:45, utolsó frissítés: 17:45

Cristina Iurişniţi, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselője feljelentette az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál (CNCD) a szociáldemokrata Lia Olguţa Vasilescut, a Klaus Johannisszal kapcsolatos kijelentései miatt - tájákoztat az USR hétfői közleménye.

'Lia Olguţa Vasilescu sértő, idegengyűlölő, diszkriminatív, gyűlöletre és agresszivításra bujtogató kijelentéseket tett az államfőről' - vélekedett az USR-s képviselő, aki szerint gátat kell vetni a Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselői által már 'túl hosszú ideje' használt szélsőséges megnyílvánulásoknak.

Iurişniţi szerint Vasilescu megnyilvánulása bűntetőjogi felelősségrevonással járhat.

Facebook-bejegyzésében Lia Olguţa Vasilescu azt írta, hogy nyilvánosan bocsánatot kér, kijelentéseivel nem akarta megsérteni a zsidó közösség érzéseit.

'Amikor arról beszéltem, hogy azt gondolom, hogy Klaus Johannis máris koncentrációs tábor vezetőjének tekinti magát, ahol átképzésnek veti alá a PSD-seket, semmilyen módon nem akartam megbántani a zsidó közösség érzéseit, amelyet a leginkább érintettek a náci korszak bűncselekményei és borzalmai. Ha bárki mást értett, nyilvánosan elnézést kérek! Csak a több mint kétmillió PSD-tag és támogató érzéseit akartam megvédeni, akiket nem szabad bűnösnek tekinteni csak azért, mert egy demokratikus pártra adták szavazatukat! A választási vitáknak korlátokat kell szabni, és én vagyok az első, aki bocsánatot kérek, ha úgy ítélik meg, hogy túl messzire mentek a dolgok"- írta a PSD kampányfőnöke. (agerpres)

Nyitókép: Agerpres

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS