2021. július 30. péntekJudit
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Evakuálnak egy temesvári lakótömböt, miután gyanús körülmények között többen életüket vesztették

2019. november 18. 18:38, utolsó frissítés: 18:46

Evakuálnak egy temesvári lakótömböt, miután gyanús körülmények között életét vesztette két gyerek és egy felnőtt, és több ott lakó személyt kórházban ápolnak - jelentetette be hétfőn Raed Arafat, az Országos Sürgősségi Igazgatóság (DSU) vezetője.


Egyes lakók szerint az esetek azzal függhetnek össze, hogy nemrég kártevőirtást végeztek az ingatlanban.

Arafat elmondta: az épületből mindenkit evakuálnak, és orvosi ellenőrzésnek vetnek alá. A lakásokban méréseket végeznek.

Dr. Florin Crişan, a temesvári mentőszolgálat szóvivője szerint már szombaton több hívást kaptak a szóban forgó a panelházból.

Egy hároméves gyerek szülei kihívták szombaton a mentőket, de megtagadták a gyerek kórházba szállítását. Este ismét telefonáltak a 112-re, de a gyerek a kórházba szállítás után elhunyt. Egy másik gyereknél, egy kilencnapos újszülöttnél, arra gyanakodtak, hogy megfulladt az anyatejtől, és fel sem merült esetleges mérgezés lehetősége. Hétfőn a hároméves gyermek édesanyja is életét vesztette: ugyanolyan tünetek miatt hívta a mentőket, amilyenek két nappal korábban gyermekénél is jelentkeztek, de mire a mentőcsapat kiért, az anya is meghalt - részletezte a szóvivő.

Tizennégy személyt a sürgősségre szállítottak, hogy orvosi kivizsgálásnak vessék alá őket. Az épületbe csak azt követően térhetnek vissza, hogy a hatóságok elvégezték a szükséges ellenőrzéseket. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS