2021. június 13. vasárnapAntal, Anett
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Dăncilă megtrollkodja Johannis (nem)államelnöki vitáját

2019. november 19. 17:55, utolsó frissítés: 21:33

Kedd este 19:00 órától "államfőjelölti vitán" vesz részt Klaus Johannis államfő, az idézőjel azért indokolt, mert hát nem lesz ott a másik jelölt, Viorica Dăncilă exkormányfő, hanem az elnök által névre szólóan meghívott elemzőkkel és újságírókkal lesz a beszélgetés.


Dăncilă már hetek óta próbálja meggyőzni Johannist, aki szerint a Szociáldemokrata Párt politikusaival nincs amit vitázni, hiszen tönkretették az országot a hároméves kormányzásuk alatt. A dolog iróniáját az adja, hogy öt évvel ezelőtt éppen Johannis vádolta antidemokratikus viselkedéssel Victor Pontát, amiért nem volt hajlandó kiállni ellene a nyilvánosság előtt.

Johannisnak a vitára való hajlandóságának hiányát sokan kritizálták és sokan teszik azzal kapcsolatban is, hogy nem enged be minden újságírót a beszélgetésre, hanem az elnöki hivatal választja ki, ki mehet.

A jobboldal egyik legismertebb politikai elemzője, Cristian Tudor Popescu például azt mondja, ő is kapott meghívást (a DIGI24-et kellett volna képviselje, holott nem is alkalmazott a csatornánál). CTP úgy döntött, nem megy, mert nem akar Johannis egy "kedvenc újságírója" lenni).

A szociáldemokraták azt akarták, hogy Dăncilă menjen el hívatlanul is, de a pártelnök végül úgy döntött, hogy ezt nem teszi (több PNL-s is jelezte, hogy nem mehet oda), de végül 18:00 órára, egy órával a Johannisé előtt saját vitát szervezett, és jelezte, hogy oda minden újságíró mehet.

Johannis mentségére legyen mondva, hogy a PSD-szimpatizáns Antena 3-tól és a România TV-től is hívott meg újságírókat. Dăncilă húzása azért mégiscsak jobb, ugyanis egyrészt ellopja a show-t az elnök elől, másrészt nagyobb nyitottságot és magabiztosságot sugall a lépése. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS