2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A nevéből is vágott a Holzindustrie Schweighofer romániai csoportja

2019. december 02. 14:31, utolsó frissítés: 14:41

Az Agent Green környezetvédelmi civil szervezet szúrta ki, hogy nevet változtatott a romániai erőkitermeléseiről hírhedté vált Holzindustrie Schweighofer vállalat. Olyan hatalmas változások ugyan nem történtek a nevet illetően, viszont a teljes név helyett hétfőtől már csak a vállalat korábbi nevének a kezdőbetűit használják.

Így mostantól a HS Timber Productions SRL, lesz a Holzindustrie Schweighofer SRL új romániai cégneve, a HS Timber Productions SRL Sucursala Sebeș, a volt Holzindustrie Schweighofer SRL szászsebesi kirendeltségét jelöli, a HS Timber Productions SRL Sucursala Siret pedig a volt Holzindustrie Schweighofer SRL szeretvásári kirendeltségét.

Ugyanígy járt a Holzindustrie Schweighofer SRL radóci kirendeltsége is, amelyet hétfőtől HS Timber Productions SRL Sucursala Rădăuți-nak hívnak, a vállalat rétyi kirendeltségét pedig HS Timber Productions SRL Sucursala Reci-nek hívják, a Holzindustrie Schweighofer SRL Sucursala Reci helyett. Ugyanúgy, ahogy a kománfalvi kirendeltséget is HS Baco Panels SRL -nek hívják a Holzindustrie Schweighofer Baco SRL, Comanesti helyett.A vállalat egyébként hírhedté vált Európa szerte a Romániában végzett tevékenysége miatt. Csütörtökön a Holzindustrie Schweighofer vállalat bécsi székhelyét civil aktivisták körbetekerték egy bannerrel, hogy felhívják a figyelmet a romániai érintetlen erdők védelmére, valamint arra szólították fel a vállalatot, hogy ne végezzenek fakitermelést ezekben az erdőségekben. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS