2020. november 28. szombatStefánia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az alkotmánybíróság épülete előtt tiltakozik az Országos Szakszervezeti Tömb

2019. december 04. 09:47, utolsó frissítés: 09:47

Sztrájkőrséget áll szerdán és csütörtökön az alkotmánybíróság épületének főbejárata előtt az Országos Szakszervezeti Tömb (BNS) a 2017/79-es sürgősségi kormányrendelettel kapcsolatos kifogások megvitatását és döntéshozatalt sürgetve.


Az érdekvédelem közleménye leszögezi, 2018 novembere és 2019 augusztusa között 19 beadvány került a taláros testület elé a 2017/79-es sürgősségi kormányrendelettel kapcsolatban, amely többek között a társadalombiztosítás terhének a munkáltatóról az alkalmazottra való átruházásáról is rendelkezik.

"Egy ehhez hasonló, a romániai munkavállalók milliói és a jövendőbeli generációk számára egyaránt fontos téma kapcsán nem lehet a végtelenségig várni a döntéshozatallal" - hangoztatja a szakszervezet.

A BNS kéri az alkotmánybíróságot, tartsa be az intézmény működéséről szóló törvény előírásait, a Nép Ügyvédjétől, a kormánytól, a képviselőháztól és a szenátustól követeli, hogy mielőbb küldjék el hivatalos álláspontjukat a téma kapcsán a taláros testületnek, illetve Románia elnökét is felszólítja, hogy foglaljon állást az ügyben.

A 9 órától 12 óráig tartó tiltakozó akcióra mintegy 50 személyt várnak, köztük olyan munkavállalókat, akiknek sérültek az egyéni jogaik a kormányrendeletbe foglalt intézkedések életbe lépésével - áll még a közleményben. (agerpres)

Nyitókép: ziare.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS