2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tavasszal megkezdődik a feketeerdői sportközpont építése

2019. december 05. 13:29, utolsó frissítés: 13:29

A megyében egyedülálló, modern sportközpontot építtet a Bihar Megyei Tanács az Élesdhez tartozó Feketeerdőn. Elkészültek a tervek, tavasszal kezdődhet az építkezés.Valamennyi Bihar megyei városban tanuszodát építtet a Bihar Megyei Tanács – döntött erről a megyei önkormányzat vezetősége. Érmihályfalván, Székelyhídon, Margittán, Nagyszalontán, Diófáson, Vaskohn és Vaskohszikláson már vagy be is indultak a medenceépítések, vagy közvetlenül a kivitelezési szerződés aláírása utáni időszakban vannak a beruházások.Élesd esetében a többi városhoz képest eltérő döntés született. A polgármesteri hivatal és a megyei tanács által működtetett Hosszú Távú Fejlesztési Igazgatóság közötti párbeszédnek köszönhetően arról határoztak, hogy a Sebes-Körös menti városban ne tanmedencét építsenek, hiszen a városnak már van egy fedett uszodája, hanem egy sportközpontot a közigazgatásilag szintén Élesdhez tartozó Feketeerdőn – magyarázta Kajántó Pál.


Vitályos Barna, a Hosszú Távú Fejlesztési Igazgatóság vezetője elmondta, a leendő sportcentrumot a főút mentén, a jelenlegi futballpálya mellé tervezik felépíteni.


„A központ rendelkezik majd egy nagyobb és egy kisebb focipályával, egy kosárlabdapályával, futópályával, medencékkel és egy 21 szobás panzióval, egyenként 2-3 ágyas szobákkal, saját fürdőkkel, az épületben konyhával és ebédlővel. Ugyancsak a projekt részét képezi a környezet elrendezése és rendbetétele, zöldövezet kialakítása is. Ez lesz az egyik legszebb megvalósítás Bihar megyében” – magyarázta az igazgató.Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke azt emelte ki, hogy a tanmedence-építési stratégia egy különleges projektje az élesdi, illetve a feketeerdői beruházás, melyet a megyei önkormányzat közel 5,5 millió lejjel támogat. A sportközpont mellett akár rekreációs központok, panziók épülhetnek, olyan terület alakulhat ki, ami nemcsak versenyszerű, hanem szabadidős tevékenység számára is megfelelő lesz.„Ezáltal biztosítjuk azt, mindenki, nemcsak a feketeerdőiek vagy az élesdiek, hanem Bihar megye bármely részéről ide érkező kirándulók, sportolók megfelelő körülmények között tölthessék el szabadidejüket, és ezzel némileg visszaállítjuk Feketeerdőnek az egyik régi turisztikai vonzerejét” – mondta Pásztor Sándor.

A megyei tanács RMDSZ-es elnöke hozzátette, végeztek a tervekkel, megvannak a szükséges engedélyek, a látványterv, megvan a cég, amelyik megépíti majd a sporttelepet. Tavasszal indul a munkálat, ami egy év alatt el kell készüljön.Kajántó Pál alpolgármester a sportközpont-építésről azt mondta, egy ilyen mértékű beruházást Élesd önkormányzata nem tudott volna kivitelezni. A Bihar Megyei Tanács, illetve a fejlesztési ügynökség magyar vezetőségének támogatása kellett ahhoz, hogy Feketeerdőn megépülhessenek a sportpályák és a hozzájuk tartozó szálló és étterem. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS