2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kolozsvári sztárbíró: a városban jelenleg is egy osztálynyi diák szenved a bosszúpornó miatt

2019. december 05. 14:37, utolsó frissítés: 14:38

A kolozsvári iskolákban egyre gyakoribb a bosszúpornó, nyilatkozta Cristi Danileț kolozsvári bíró a Citynews.ro-nak. A bíró elmondása szerint az utóbbi időkben egyre többször találkoznak olyan bejelentésekkel, amikor kiskorúak feljelentést tesznek, mert róluk készült intim fotók, videofelvételek szivárogtak ki az internetre, vagy az osztálytársaik körében terjedtek el.

A bíró elmondása szerint egyre gyakoribb jelenség az iskolákban, hogy a megsértett szerető a volt partneréről birtokolt intim felvételeket megosztja a közösségi oldalakon, esetleg feltölti különböző pornóoldalakra, vagy olyan oldalakra, amelyek szexuális szolgáltatásokat kínálnak.

A bíró elmondta, hogy Kolozsváron jelenleg is van „egy egész osztálynyi gyerek”, akik azért fordultak a bírósághoz, mert az osztálytársaik csúfolják őket, és olyan felvételeket osztanak meg egymás között róluk, amelyek szexuális helyzetben ábrázolják őket. Danileț elmondta, hogy az ilyen esetek kimerítik a gyermekpornográfia birtoklásának és terjesztésének bűncselekményét. Elmondása szerint a kormány dolgozik egy törvénytervezeten, amely az efféle bűncselekmények büntethetőségét célozza.

A kolozsvári bíró továbbá beszélt arról is, hogy a megyében egyre több olyan esettel is találkoznak, amikor családon belüli szexuális erőszak történt. Tordáról, Dézsről és Aranyosgyéresről is érkeznek olyan ügyek a bíróságra, amelyben édesapákat vagy az édesanyák élettársát vádolják azzal, hogy erőszakos szexuális kapcsolatot létesítettek egy kiskorúval.

A bosszúpornó egyébként nemcsak a kolozsvári iskolákban, de egész Romániában is jelenség, viszont úgy tűnik, hogy a hatóságok nem tudnak mit kezdeni vele. Ezzel a témával részletesebben ebben a cikkünkben foglalkoztunk.

(citynews.ro/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS