2020. szeptember 19. szombatVilhelmina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Befejeződtek a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum felújítási munkálatai

2019. december 06. 09:44, utolsó frissítés: 09:51

Idén ősszel befejeződtek a Mikes Kelemen Elméleti Líceum főépületének felújítási munkálatai. Az épület régi szárnyának homlokzatfelújítását követően ugyanitt megújultak az osztálytermek, a folyosók, a tanári szoba, a díszterem és az udvar is.

Fotó: Vargyasi LeventeFotó: Vargyasi Levente


A külső felújítási munkálatok közé a tető szerkezetének javítása és annak újracserepezése, a külső burkolat újrafestése, a nyílászárók cseréje, valamint az épülethez tartozó belső udvar rendezése sorolható. Az épület homlokzatára visszakerült a régi díszítőelem, Magyarország koronás kiscímere, így a főépület a felújítás során eredeti alakját nyerte vissza.

Fotó: Vargyasi LeventeFotó: Vargyasi Levente


Az első emeleten megújultak az osztálytermek, felújították a a fűtés- és villanyhálózatot, kicserélték a padlózatot és álmennyezetet építettek a szakemberek. Az első emeleti fürdők és folyosók is új külsőt kaptak.

Fotó: Vargyasi LeventeFotó: Vargyasi Levente


A földszinten a tanári szoba és a díszterem felújítása során is a fűtés- és villanyhálózat, valamint a padlózat kicserélésére került sor.

Fotó: Vargyasi LeventeFotó: Vargyasi Levente


A tanügyi intézmény felújítását a Helyi Fejlesztések Országos Programja támogatja. A szerződés teljes értéke 4.735.990 lej, amiből a minisztérium 4.159.883 lejjel finanszírozza a munkálatokat. A fennmaradó különbséget az önkormányzat fedezte.

Fotó: Vargyasi LeventeFotó: Vargyasi Levente


Sepsiszentgyörgy Önkormányzata szintén a Helyi Fejlesztések Országos Programjának támogatásával, a jövőben tervezi felújítani a Székely Mikó Kollégium főépületét, bentlakásának épületét, illetve az egykori Jókai Nyomda épületét.

Szintén a tervek közt szerepel a Mihai Viteazul Főgimnázium A és B épületszárnyának, valamint az intézmény könyvtárépületének és udvarának korszerűsítésére is. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS