2020. szeptember 19. szombatVilhelmina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Csíkszeredában elszállítják a közterületeken tárolt gazdátlan járműveket

2019. december 06. 09:57, utolsó frissítés: 10:00

A rendezettebb városkép érdekében a polgármesteri hivatal munkatársai november folyamán 35 elhagyott vagy gazdátlan autót azonosítottak Csíkszereda közterületein. Felszólítás és levélben való értesítés után négy autót a napokban elszállítottak. Ezúton is kérik az érintetteket, gondoskodjanak a tulajdonukban levő autók elszállításáról.

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala novemberben három rendben feltérképezte a közterületen tárolt, elhagyott, gazdátlannak tűnő autókat, és összesen 35 gépjárművet azonosított.

Első körben felszólítást tűzött ki ezeknek a szélvédőjére, rendszám alapján pedig a rendőrség segítségével azonosították a tulajdonosokat. Második lépésben levélben fordultak a tulajdonosokhoz, és ha ekkor sem szállították el a közterületet foglaló járművüket, akkor polgármesteri rendelet értelmében gazdátlannak minősítették az autókat, és elszállíttatták a városi kertészet Jókai Mór utca 1. szám alatti székhelyére.

Az első rendben azonosított hat autó közül néggyel éppen ez történt, a második körben „leleplezett” 15 autó tulajdonosainak többsége azonban hallgatott a felszólításra: 11 autó már nincs közterületen.

Amennyiben az autókat a polgármesteri hivatalnak kell elszállíttatnia, a gépjármű-tulajdonos csak bírság fejében válthatja ki az autóját, és ha ezt nem teszi meg 10 napon belül, az autó a városháza tulajdonába kerül és értékesítik. (közlemény)

Nyitókép: Christoph Schütz/pixabay.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS