2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Még az idén három újabb Piranha 5 típusú páncélozott csapatszállító érkezik Romániába

2019. december 06. 17:06, utolsó frissítés: 17:06

Újabb három Piranha 5 típusú páncélozott csapatszállító érkezik év végéig Romániába, és februárra teljes lesz az első, 36 darabos tétel - közölte a General Dynamics (GD).

Jelenleg húsz ilyen típusú páncélozott csapatszállítója van Romániának. Miután az első, 36 járműből álló flotta teljes lesz, a gyártás a Bukaresti Mechanikai Üzemben (UMB) folytatódik majd.

Stefan Stuck, a General Dynamics European Land Systems Délkelet-Európáért felelős igazgatója közölte, a projekt következő szakaszaiban a csiszolást, a festést és a végső összeszerelést a bukaresti gyárban készítik.

Az UMB dolgozói továbbképzésen vettek részt Kreuzlingenben a Mowag gyárban, ahol a páncélozott járművek készülnek, ugyanis több alkatrészt is Romániában fognak előállítani - mondta a GD képviselője.

A Romtehnica társaság, amelynek egyetlen részvényese a védelmi minisztérium (MApN), ősszel 8,5 millió euró összegű bírságszámlát nyújtott be a Piranha 5 páncélosok gyártójának, mert késett azon járművek leszállítása, amelyekre 2018. januárjában kötöttek szerződést. Stefan Stuck ezzel kapcsolatban kifejtette, a kezdeti problémákat orvosolták, most már nagyon jól működik a felek közötti kapcsolat, és tartják magukat az ütemtervhez.

A körülbelül 895 millió euró összegű szerződés 227 páncélozott jármű megvásárlására szól, ezek egy részét Romániában fogják összeszerelni a tervek szerint. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS