2020. szeptember 19. szombatVilhelmina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megnyílt Románia Stuttgarti Főkonzulátusa

2019. december 06. 17:30, utolsó frissítés: 17:30

Románia Stuttgarti Főkonzulátusának megnyitása alkalmából Theresa Schopperrel, Baden-Württemberg német szövetségi tartomány kormányának államminiszterével folytatott megbeszélést Bogdan Aurescu külügyminiszter pénteken - közölte a szaktárca.

A külügyminisztérium tájékoztatása szerint az eszmecsere Románia és a német szövetségi tartomány, Baden-Württemberg közötti politikai, gazdasági, társadalmi és kulturális együttműködésről zajlott. „A beszélgetés fő témája a német szövetségi tartományban élő, nagyszámú és nagyon jól beilleszkedett román közösség volt, amelynek a helyi és regionális társadalmi kohézióhoz, valamint a kulturális sokféleséghez való hozzájárulásáról mindkét közjogi méltóság elismerően nyilatkozott” - derül ki a közleményből.

A német államminiszter a Románia - Baden-Württemberg Vegyes Kormánybizottság társelnöki tisztségét is betölti. A felek hangsúlyozták a kormánybizottság jelentőségét a gazdasági és ágazati együttműködés terén, amely 14 éve folyamatosan bővül.

A Románia - Baden-Württemberg Vegyes Kormánybizottság következő ülésére 2020 márciusában kerül sor Németországban. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS