2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megkapja a DIICOT a csendőrség 2018. augusztus 10-i kommunikációjáról szóló a jelentést

2019. december 07. 14:39, utolsó frissítés: 14:39

Kézhez kapta a jelentést, amely a csendőrség 2018. augusztus 10-én este lezajlott kommunikációját tartalmazza, jelentette be Marcel Vela belügyminiszter szombaton, hozzátéve, hogy ezt hétfőn továbbítják a Szervezett Bűnözés és Korrupcióellenes Ügyészséghez (DIICOT).

"Én múlt péntekre kértem a jelentést. Az este, pénteken kaptam kézhez. A 250 órából 248 esetében feloldották a titkosítást - 2 órányi felvétel más intézményekre, struktúrákra vonatkozó információkat tartalmaz. De az illető 2 óra nem is fontos a 2018. augusztus 10-én lezajlott események szempontjából. A titkosítás alól feloldott 248 óra azonban perdöntő, teljes egészében bemutatja az augusztus 10-11-i akció lezajlását, és hétfő reggel elküldjük a DIICOT-nak' - nyilatkozta Vela a DIGI 24 hírcsatornán.

Nyomatékosította, hogy a katonai ügyészség már régóta kérte a belügyminisztériumtól és a csendőrségtől az események titkosságának a feloldását, de elutasításban volt része. Ő már mandátuma kezdetén kérte ezt, és az eljárást péntek estig halasztotta a csendőrség. Szerinte világos, hogy valaki nem akarta ezt. A belügyminiszter elmondta, mindenki, aki gátolta a titkosság feloldását, felelni fog. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS