2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A kormány arra készül, hogy csökkenti a minisztériumokban és a közintézményekben dolgozók számát

2019. december 07. 18:29, utolsó frissítés: 18:31

Csökkenteni fogjuk a személyzet számát a minisztériumokban és a közintézményekben, jelentette ki szombaton Raluca Turcan miniszterelnök-helyettes.

"Azt akarom, hogy az intézmények valóban elkezdjék szolgálni az állampolgárokat. (...) Azt akarom látni a kormány szintjén, hogy ha valami probléma merül fel, megoldásokat kezdünk el keresni, nem pedig hibásokat, bűnbakokat. Az is fontos, hogy megnézd, hol volt a probléma, de meg kell változtatni a paradigmát, segíteni kell az embereken" - mondta Raluca Turcan a DIGI 24 hírcsatornának adott interjúban.

A kormányfőhelyettes a regionális fejlesztési minisztériumot hozta fel példaként, ahol például legfelsőbb vezetőségi szinten 40%-os, az intézmény vezetőségi szintjén 30%-os, végrehajtói szinten pedig 20%-os személyzetcsökkentést terveznek, azonban mindegyik tárcavezetőnek elő kell állnia a leépítési tervvel.

"Mindegyik miniszter be fogja mutatni a tárcájára vonatkozó leépítési tervet a kormányfőnek" - hangsúlyozta Turcan.

Arra a kérdésre, hogy mennyi ideig fog tartani ez az átszervezési időszak, Turcan azt válaszolta, hogy a folyamat hosszadalmasabb, mivel ki kell terjeszteni megyei szintre is, azonban úgy gondolja, hogy a jövő évi költségvetést már az átszervezett struktúrákra számolják ki.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS