2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dan Barna szerint a polgármester-választás ügyében is a felelősségvállalást kellett volna választania a kormánynak

2019. december 07. 18:37, utolsó frissítés: 18:37

A kormánynak a polgármester-választás ügyét is a sürgősségi eljárással megoldandó ügyek listájára kellett volna tennie, tekintve, hogy már csupán egy fél év van hátra a helyhatósági választásokig, vélte Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke.

"Üdvözlöm a kormány azon döntését, hogy felelősségvállalással meg akar oldani néhány sürgős dolgot. Jó lett volna azonban felvenni a sürgősségi eljárással megoldandó ügyek listájára a polgármesterek megválasztásának ügyét is. Egy félév van még hátra a helyhatósági választásokig, és még mindig nem születtek intézkedések a jelenlegi törvény kijavítására, amely elbátortalanítja a szavazók részvételét a választáson és különböző érdekcsoportok birtokává változtatja a helyi közösségeinket" - írta Barna szombati Facebook-bejegyzésében.

Ludovic Orban miniszterelnök pénteken közölte, hogy a kormány felelősséget fog vállalni a parlament előtt egy törvénytervezet-csomagért, amely az igazságügyi törvények módosítását, a 2019/51-es sürgősségi kormányrendelet eltörlését (amely révén lehetővé válik az iskolába való ingázás költségeinek megtérítése) és a költségvetési plafon törvényét tartalmazza. A kabinet ugyanakkor felelősséget fog vállalni a parlament előtt a 114-es sürgősségi kormányrendelet 'minden katasztrofális előírásának' eltörléséért.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS