2020. szeptember 19. szombatVilhelmina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Orvos-lakásokat adott át a Szatmár Megyei Tanács

2019. december 09. 14:56, utolsó frissítés: 14:56

Tizenhárom, az Országos Lakásügynökség (ANL) támogatásával épült lakást adtak át múlt héten Szatmárnémetiben olyan egészségügyi dolgozóknak, akik a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban teljesítenek szolgálatot.

A Szatmár Megyei Tanács tulajdonában levő tömbházban, melyet a városközponthoz közel, a Csokonai (Tudor Vladimirescu) utcában húztak fel, összesen 16, egy- illetve kétszobás lakrész van, melyekhez erkély és parkoló is tartozik. A 39 és 52 négyzetméteres alapterületű lakásokért 175 és 280 lej közötti havi bérleti díjat fizetnek a beköltözők.

A meghirdetett pályázatra 60 igénylést adtak le, ezek közül választottak ki 13-at, a fennmaradt három apartmanba a következő időszakban költözhetnek be a bérlők. Az első körben szatmári, kolozsvári, nagyváradi és bukaresti származású fiatal szakorvosok jutottak kedvezményes lakhatási lehetőséghez.

Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke elmondta, a kezdeményezés célja az, hogy a megyei kórházba vonzzanak fiatal szakorvosokat, akikből jelenleg hiány van. Hozzátette: keresik a megfelelő telket annak érdekében, hogy újabb lakásokat építhessenek egészségügyi dolgozók számára. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS