2020. szeptember 19. szombatVilhelmina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Házkutatást tartott a DNA a PSD Arad megyei szervezetének székházánál

2019. december 09. 14:48, utolsó frissítés: 14:48

Házkutatást tartott hétfőn a korrupcióellenes ügyészség (DNA) öt Temes és Arad megyei helyszínen, köztük a Szociáldemokrata Párt (PSD) Arad megyei szervezetének székházánál is.

A DNA közleménye szerint 2016 és 2019 között elkövetett korrupciós tettek miatt folyik kivizsgálás, a házkutatások közintézmények székhelyén, egy politikai párt székházában, illetve magánszemélyek lakhelyén zajlottak.

A gyanú szerint a temesvári regionális út- és hídügyi igazgatóság tisztségviselői csúszópénzt kértek a nagylaki határátkelőnél azoktól a kamionosoktól, akiknek a járművénél eltérést észleltek a helyszíni mérés adatai, illetve a fuvarlevélben feltüntetett adatok között. Az ügyészek szerint szállítmányonként 100 euróig terjedő összeget kértek azért, hogy szemet hunyjanak e fölött.

A PSD Arad megyei szervezetének székhelyéről dokumentumokat vittek el az ügyészek hétfő reggel, a temesvári regionális út- és hídügyi igazgatóság vezetőjét, Cristian Ispravnic megyei tanácsost pedig bekísérték kihallgatásra. Kihallgatták az ügyben az alakulat Arad megyei elnökét, Dorel Căprar képviselőt, illetve Florin Tripa PSD-s képviselőt is. Utóbbi a DNA temesvári székhelyéről való távozásakor azt mondta, az ügyészek közölték vele, hogy befolyással való üzérkedéssel gyanúsítják. "Azt mondják, közbenjártam az útügyi igazgatóságnál egy bizonyos személy alkalmazása érdekében, de nekem semmi közöm az illetőhöz. Ismerem, de nem tudom, milyen tisztségbe került" - fogalmazott. (agerpres)

Nyitókép: Iquam Photos

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS