2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az USR-PLUS levélben kérte Orbant, hogy tegyen meg mindent a kétfordulós polgármester-választások visszavezetéséért

2019. december 09. 15:14, utolsó frissítés: 15:14

Felhívást intézett a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Szabadság, Egység, Szolidaritás Pártja (PLUS) alkotta szövetség Ludovic Orban miniszterelnökhöz, hogy „ne engedjen a Szociáldemokrata Párt és az RMDSZ megfélemlítésének”, és tegyen meg minden tőle telhetőt a kétfordulós polgármester-választásra való visszatérés érdekében.

Az USR-PLUS Szövetség képviselői, Ionuţ Moşteanu és Vlad Voiculescu hétfői közös sajtótájékoztatójukon emlékeztették Ludovic Orban miniszterelnököt: a kormánya beiktatása előtt aláírt megállapodásban vállalta, hogy az általa vezetett kabinet mindent megtesz majd a kétfordulós polgármester-választás újbóli bevezetése érdekében. A szövetség képviselői ugyanakkor felhívást intéztek Orbanhoz, hogy ne engedjen az éppen ez okból „bizalmatlansági indítvánnyal fenyegetőző PSD és RMDSZ megfélemlítésének”.

„Vannak olyan megyei jogú városok, ahol a polgármestereket 8-9 százalékkal választották meg, ami távol áll a reprezentativitástól. Kétfordulós polgármester-választást akarunk, a polgárok érdekében” - fogalmazott az USR alelnöke, Ionuţ Moşteanu képviselő.

A Románia 100 platform társalapítója, Vlad Voiculescu szintén felszólította a miniszterelnököt, hogy „ne engedjen a zsarolásnak”, mert alapvető fontosságú, hogy a polgárok két fordulóban válasszák meg az elöljárójukat. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS