2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Közös jelölteket állít a helyhatósági választásokon az USR és a PLUS

2019. december 09. 17:09, utolsó frissítés: 17:09

Közös jelölteket indít az USR PLUS szövetség - jelentette be közös sajtótájékoztatón Ionuţ Moşteanu és Vlad Voiculescu.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja (PLUS) képviselői hétfői közös sajtótájékoztatójukon azt mondták: a szövetség országszerte közös jelölteket fog indítani a helyhatósági választásokon. A közös jelöltek kinevezésének ütemtervét néhány héten belül kidolgozzák.

A fővárosban Vlad Voiculescu (PLUS) és Nicuşor Dan (az USR által támogatott független jelölt) közül kell majd kiválasztani a közös polgármesterjelöltet.

Az USR PLUS a későbbiekben tárgyalni fog közös 'PSD-ellenes' jelöltek állításáról a többi olyan párttal is, amelyek megszavazták a bizalmatlansági indítványt.

Voiculescu azt mondta, nem lehet figyelmen kívül hagyni a Szociáldemokrata Párt hatalmát, amely 'éveken át sötétségben tartotta ezt az országot'.

'Az elöljárói helyekért teljesen más típusú harc fog folyni, mert a helyi kiskirályok érdekeit érinti. Cioloş úr is és én is azon a véleményen vagyunk, hogy össze kell fognunk, Bukarestben is egy közös jelölt lenne az ideális' - jelentette ki.

Szavait megerősítette Ionuţ Moşteanu, az USR alelnöke is, aki szerint az USR és a PLUS is fiatal párt, ezért összefogásra és közös jelölt állítására van szükségük. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS