2020. szeptember 19. szombatVilhelmina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az RMDSZ nem szavazta meg a pénzügyminiszter ellen benyújtott egyszerű indítványt

2019. december 09. 20:42, utolsó frissítés: 20:43

Az RMDSZ politikusai nem szavazták meg a pénzügyminiszter ellen benyújtott egyszerű indítványt, nyilatkozta Tánczos Barna hétfőn Bukarestben.

'Az elsődleges szempont az, hogy Romániának minél előbb legyen költségvetése, az előreláthatóságot, az önkormányzatok működésének biztosítását tartottuk szem előtt. A költségvetéssel kapcsolatosan felmerülő gondok megoldása a cél, nem a politikai viszály' - nyilatkozta a szenátor az RMDSZ közleménye szerint.

Az RMDSZ szenátora hozzátette: a szövetség politikusai nem szavazták meg a pénzügyminiszter ellen benyújtott egyszerű indítványt.

Tánczos Barna hangsúlyozta: jelen körülmények között nagy kihívás a jövő évi büdzsé összeállítása, ez a mindössze egy hónapja kinevezett miniszter feladata. 'Nem nyújtana megoldást az új tárcavezető leváltása. Azt várjuk el a pénzügyminisztertől, hogy megoldásokkal jöjjön, ezért az RMDSZ szenátorai a ma tárgyalt indítvány ellen szavaztak' - mutatott rá a pénzügyi szakpolitikus.

A szenátus hétfőn megszavazta a Florin Cîţu pénzügyminiszter ellen benyújtott egyszerű indítványt. A dokumentumot 59 támogató és 56 ellenszavazattal, két tartózkodás mellett fogadta el a felsőház.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS