2020. szeptember 19. szombatVilhelmina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Felfüggesztett börtönt kapott másodfokon a főorvos, aki a pácienseket fontosabbnak tartotta az ittas vezetők vérvizsgálatánál

2019. december 10. 09:44, utolsó frissítés: 09:44

Egy év és kilenc hónap felfüggesztetett börtönbüntetésre ítélte december 6-án a bíróság Adela Goleát, a Kolozs megyei sürgősségi eseteket fogadó szolgálat (UPU-SMURD) volt főorvosát, amiért az 3 évvel ezelőtt egy alkalommal az intézmény alkalmazottait arra utasította, hogy elsősorban a vészhelyzetben lévő pácienseket lássák el, és ne foglalkozzanak a rendőrség által behozott ittas vezetők vérvizsgálatának elvégzésével.

A doktornőt hivatali visszaélésre való felbujtásban és bűntett pártolására való felbujtásban találták vétkesnek. A felfüggesztett börtönbüntetése mellett Goleát 60 nap közmunkára ítélték, amelyet Kolozsvár Polgármesteri Hivatalánál, vagy egy kulturális intézményben dolgozhat le. Az ítélet végleges.

A Kolozs megyei sürgősségi volt főorvosát első fokon 1 év és 6 hónap felfüggesztett, illetve 3 hónap letöltendő börtönbüntetésre, és további 60 napos közmunkára ítélte a kolozsvári törvényszék júniusban. A részletekről akkor ITT írtunk. (evz.ro/hírszerk.)

Nyitókép: Gazeta de Cluj

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS