2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Becsületes rendőr nem fogad el kenőpénzt – egy történet a rendőrségtől

2019. december 10. 12:46, utolsó frissítés: 12:57

December 9-e a Nemzetközi Korrupcióellenes Nap. Ez alkalomból a rendőrség közzétett egy esetet, melynek során egyik munkatársuk nagy összegű csúszópénzt utasított vissza. Sőt, közreműködött a vesztegető lebuktatásában.

Loredan Pădureţről, a bonciadai rendőrőrs vezetőjéről van szó, a bemutatott párbeszédből pedig mindössze annyi derül ki, hogy egy nő próbálja megvesztegetni. Hogy ki az illető, illetve hogy mit követtek el a “fiai”, akiket ki akar szabadítani, nem világos.

A beszélgetés:

- Főnök, tegnap óta kereslek. Tudd meg, hogy akarok adni neked 10 ezer lejt.
- Na és miért?
- Engedd szabadon a fiaimat, főnök, mert megteheted.
- Hát, nem igazán tudom. Én találtam meg a fiaid által elrabolt és fogva tartott lányt. Hogy mondhatnám azt, hogy ezek a gazemberek megúszták?
- Hagyd csak, főnök, meg tudod te győzni a lányt, hogy vonja vissza a feljelentést. Akarod, hogy tanítsalak meg, hogy kell?
- Nem! Azt viszont akarom, hogy menj ki az irodámból és soha többé ne gyere vissza ilyesmivel.
- Túl kevés, főnök? Szólj és kipótolom...
- Inkább fogd a kilincset és menj ki.
- Én most elmegyek, de tudd meg, hogy holnap visszajövök. És addig fogok visszajárni, amíg meggondolod magad.

A rendőrség közleménye szerint amint kilépett a nő az irodából, Loredan rögtön értesítette közvetlen főnökét. Abban állapodtak meg, hogy bevonják a Korrupció-ellenes Főügyészséget, hogy megszervezhessék a tettenérést. A nő egy hét múlva bíróság előtt állt.

“Biztosítjuk önöket, hogy semmi szín alatt nem fogja beszennyezni azt a 25 évet, mely alatt a Román Rendőrségnél tevékenykedett. Gratulálunk, Loredan a professzionalizmushoz és a korrektséghez, melyről bizonyságot tettél, főképp hogy ma van a Nemzetközi Korrupció-ellenes Nap!'' - írja a rendőség. (portalcj.ro/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS