2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A kormány felelősségvállalással akar hatályba léptetni három törvényt

2019. december 10. 17:00, utolsó frissítés: 17:00

Elindítja kedden a kormány három tervezet felelősségvállalással való elfogadásának eljárását - jelentette ki Ludovic Orban a kabinet keddi ülésének elején.

A miniszterelnök azt mondta, elindítják az igazságügyi törvény módosításait tartalmazó, a megyei közúti személyszállítást a közszolgáltatások közül kiiktató 2019/51-es sürgősségi kormányrendeletet hatályon kívül helyező, illetve a költségvetési plafonokat előíró tervezet parlamenti felelősségvállalással való elfogadásának eljárását.

A kormányfő azt is bejelentette, hogy első olvasatban tárgyalja a kabinet keddi ülésén azt a tervezetet, amelyet szintén parlamenti felelősségvállalással készülnek majd elfogadni, és amely szinte teljes egészében hatályon kívül helyezi a vitatott adóügyi intézkedésekről szóló 114-es sürgősségi kormányrendeletet.

Orban rámutatott, a keddi ülés két részből áll majd: az első 15 órától 16 óráig tart, a második pedig 19 óra 30 perctől addig, amíg a napirenden szereplő valamennyi jogszabálytervezetet elfogadják. A kormányzati felelősségvállalással beterjesztett törvények hatálya lépését csak a kormány megbuktatásával akadályozhatja meg a parlament.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS