2020. szeptember 19. szombatVilhelmina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Négy székelyföldi bíróság által is börtönre ítélt embercsempész nőt fogtak el Manchesterben

2019. december 11. 19:16, utolsó frissítés: 19:27

"Most Wanted" kategóriába tartozó, nemzetközi körözés alatt álló romániai embercsempészt kaptak el a rendőrök Manchesterben. Az akció a román rendőrség és a nagy-britanniai hatóságok együttműködése nyomán zajlott - jelentette be a Román Országos Rendőrfelügyelőség. Egy 43 éves nőről van szó, aki 2003–2011 között, 8 bűntársával közösen fiatal - esetenként kiskorú - lányokat csábított külföldre németországi munkavégzés ígéretével, ám a lányok ehelyett Csehországba kerültek, ahol prostitúcióra kényszerítették őket.

A nő fényképe a legkeresettebb bűnözők között szerepelt a eumostwanted.eu weboldalonA nő fényképe a legkeresettebb bűnözők között szerepelt a eumostwanted.eu weboldalon


A nő ellen négy bíróság elfogatóparancsa volt érvényben börtönbüntetés letöltésére: a Kovászna Megyei Törvényszék 5 évre, a Hargita Megyei Törvényszék ugyancsak 5 évre, a Csíkszeredai Bíróság 2 és fél évre, míg a Maros Megyei Törvényszék 6 évre ítélte embercsempészetért, gyermekkereskedelemért, és bűncselekmény céljával alakult szervezett bűnözési csoportban való részvételért. (Digi 24)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS