2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Már nem a paplanárusokat gyanúsítják a Szatmár megyei kettős gyilkossággal

2019. december 12. 12:59, utolsó frissítés: 13:11

Szabadon engedte a rendőrség azt a két paplanárust, akit elsőként meggyanúsítottak a felsőberekszói kettős gyilkossággal. Őrizetbe vették viszont a 42 éves P.M.-et, aki gyilkossági kísérletért ült, azonban tavaly a “miniamnesztiával” kiszabadult.

Amint arról beszámoltunk, december 10-én holtan találtak egy 54, illetve egy 63 éves nőt, egyikük házában, a Szatmár megyei Felsőberekszón. A két áldozaton lévő külsérelmi nyomok alapján gyilkosság ügyében kezdett el nyomozni a rendőség.

Elsőként azt a két paplanárust fogták el és hallgatták ki, akik a gyilkosság idején mindkét nő házánál megfordultak. Sajtóértesülések szerint azonban tévesnek bizonyult nyom, így a 39 és az 59 éves utazó kereskedőt nem vádolták meg. Egyikük a portalsm.ro-nak el is mesélte részletesen, mi történt.

Leszögezte: tévesek voltak azok az információk, miszerint debreceni roma nemzetiségűek lennének, mivel szatmáriak és román nemzetiségűek. Vélhetően a falubeliek körében kezdett el terjedni ez a téves értesülés valamilyen okból. Az árus szerint az idősebbik áldozat házában jártak, ő vett is tőlük paplant, majd maga kísérte át őket a fiatalabbhoz, hogy ő is vásárolhasson.

Kihangsúlyozta: ebbe a házba ők nem mentek be, csak az idősebbik áldozat. Ráadásul hiába várakoztak körülbelül 20 percet a ház előtt, nem jött ki senki. Ekkor visszamentek az idősebbik nő házához, és megkérték a férjét, hogy segítsen vagy visszakapni az árujukat, vagy megkapni a pénzüket.

A férj azonban hiába próbálkozott bejutni, az ajtók zárva voltak. Végül kifizette nekik a pénzüket és elindultak haza. “Rosszkor voltunk rossz helyen” - summázott az árus.

A Szatmár megyei rendőrök nyomkövető kutya segítségével folytatták a nyomozást. Ehhez máramarosi kollégáiktól kértek erősítést, a kiképzett német juhászkutya pedig egy helybéli lakoshoz vezette őket. A rendőség tájékoztatása szerint 24 órára őrizetbe vették a büntetett előéletű férfit.

A férfit 2015-ben ítélték 6 év börtönre gyilkossági kísérletért, miután brutálisan összeverte a feleségét. 2018-ban azonban kiszabadult a büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvénye alapján. A jogszabály értelmében minden 30, fogságban eltöltött nap után 6 nappal lerövidült a foglyok büntetése a romániai börtönökben uralkodó rossz körülmények miatt.

A falubeliek elmondása szerint P. M. szabadulása után külföldön dolgozott és nemrég tért haza. A rendőrség feltételezése szerint rablási szándék állt az eset hátterében, azonban a házigazda rajtakapta az elkövetőt, ezért ütötte le. A második áldozat pedig valószínűleg véletlenül tetten érte a gyilkost, aki őt is megölte, hogy ne tanúskodhasson. Amint arról írtunk, a két áldozatot egymásra fektetve, egy paplannal letakarva találták meg. (presasm.ro, portalsm.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS