2020. szeptember 19. szombatVilhelmina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Frissítve: az RMDSZ cáfolja, hogy lenne döntés a csíkszeredai polgármester-jelölt személyéről

2019. december 12. 15:01, utolsó frissítés: 19:05

Frissítés: Kelemen Hunor RMDSZ-elnök reagált a forrásokra hivatkozva megírt hírünk kapcsán, és leszögezte, nincs erre vonatkozó döntés a szövetségben. "Magam is először értesülök arról, hogy a jövő évi önkormányzati választáson nem Ráduly Róbertet indítja az RMDSZ polgármesternek Csíkszeredában, ilyen döntés a Szövetségben nem született, nem is születhetett: egyszerűen nem létezik. Mindig többen voltak, akik megpályázták ezt a tisztséget is. Ilyen a jövő esztendőben is előfordulhat. Az ismeretlen és jól értesült szerző által említett kollégák eddigi munkájuk és eredményeik alapján jó helyen vannak: Ráduly Róbertre Csíkszeredában, Korodi Attilára a Parlamentben van szükség" - fejtette ki.


A Transindex több RMDSZ-közeli forrásból is úgy értesült, hogy nem Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda jelenlegi polgármestere lesz a Szövetség jelöltje a jövő tavaszi önkormányzati választáson.

Ráduly 2004 óta tölti be ezt a tisztséget, egyetlen megszakítással, 2015-ben ugyanis lemondott, amikor a DNA ügyészei korrupciós cselekedettekkel vádolták meg. Egy évre rá ismét őt indította a Szövetség, és meg is nyerte a választást, majd a büntetőpert is a DNA-val szemben idén októberben.

Ráduly és az RMDSZ viszonya nem volt teljesen felhőtlen, 2016 februárjában ugyanis, amikor éppen nem volt polgármester, Ráduly kijelentette, hogy az RMDSZ dezintegrálódott, és már csak "választási keménykedésre futja nekik", az autonómiaharc helyett. Aztán, miután újraválasztották, Tusványoson arról is beszélt, hogy amennyiben folytatódik az RMDSZ "tájba simulása", azaz a kormányzati szerep hajszolása, akkor ő ki fog lépni.

Rádulyt napok óta hiába próbáljuk elérni telefonon, hogy megkérdezzük az álláspontját annak kapcsán, hogy tervezi-e az indulást egy újabb mandátumért, és ha igen, milyen körülmények között. Mindenesetre úgy tudni, az RMDSZ vélhetően Korodi Attilát, az RMDSZ képviselőházi frakciójának vezetőjét szánja a város élére. "Azt, hogy lesz egy ilyen bejelentés, vagy sem, a következő időszak majd megválaszolja" - mondta el megkeresésünkre Korodi, ennél konkrétabb információval viszont nem kívánt szolgálni.

Amennyiben sikerült az elöljáróval beszélnünk, frissítjük a cikkünket. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS