2020. szeptember 19. szombatVilhelmina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Európa-párti, szociálliberális pártot alapít Ilan Laufer

2019. december 12. 20:06, utolsó frissítés: 2019. december 13. 14:01

Pártot alapít Kolozsváron Ilan Laufer. A korábbi üzleti környezetért felelős miniszternek az a célja, hogy a Szociálliberális Platform (Platforma Social Liberală - PSL) nevű politikai alakulattal bejusson a parlamentbe.

"Kolozsváron elindítottuk a Szociálliberális Platformot, amely egy közép, szociálliberális, pro-európai és euró-atlanti irányultságú politikai projekt, és minden jogi eljárást követünk, hogy megszerezzük a párt létrehozására vonatkozó dokumentumokat. A platform célja, hogy integráló tényezővé váljon, amely egy speciális projekttel jön Románia számára, és a politizálásnak egy új módszerét vezeti be. Mi elhatárolódunk a romániai társadalomban kialakult gyűlölet és megosztottság gondolatától, és célunk, hogy véget vessünk a román-román háborúnak. Kevés esélye van annak, hogy jelölteket állítsunk a jövő évi helyhatósági választásokon, elsődleges célunk az, hogy 2020-ban bejussunk a parlamentbe"- mondta Ilan Laufer.

Kifejtette: hajlandó együttműködni a Szociáldemokrata Párttal (PSD) és a Nemzeti Liberális Párttal (PNL) egyaránt.

A PSL elindította a Románia tíz a tízben című országprojektjét is, amely tíz olyan intézkedést javasol a következő tíz évben, amelyekkel Románia része lesz az első tíz legfejlettebb európai gazdaságnak.

"Azt akarjuk, hogy ebben az időszakban a lakosság jövedelme megkétszereződjön, az átlagbér elérje az 1600 eurót, és Spanyolország és Olaszország szintjéhez hasonló vásárlóerőt biztosítson, hogy 2025-re törvény legyen a diaszpóra egymillió románjának hazatelepítéséről és integrációjáról, és hogy skandináv mintára hathónapos katonai szolgálatot vezessünk be, ahol a középiskolai végzettséggel rendelkező fiatalok megtanulhatják, hogy mit jelent az egység és a fegyelem"- mondta Ilan Laufer.

Laufer ezt a politikai kezdeményezést Alexandru Coita politikai elemzővel, a közlekedési minisztérium korábbi államtitkárával, Viorica Dăncilă miniszterelnök korábbi tiszteletbeli tanácsadójával együtt indította el.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS