2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kolozsvár: megvan Emil Boc legfőbb kihívója

2019. december 13. 13:08, utolsó frissítés: 13:08

December 12-én a Mentsétek Meg Romániát (USR) kolozsvári szervezete megválasztotta a polgármester-jelöltjét Emanuel Ungureanu személyében- számol be a róla a Monitorul de Cluj.

Ugyanezen a gyűlésen megválasztották a városi tanácsosi jelölteket is, eszerint a tizenhárom városi jelöltből három magyar nemzetiségű is van: Sebesi Árpád, az USR Kolozsvár alelnökének, Iakob Attilának és Elek Leventének (az USR volt országos, ideiglenes elnöke) személyeiben.

A párt kolozsvári szervezetének közleménye szerint a kiválasztásban a meritokraktikus értékek játszották a legnagyobb szerepet, és a legképzettebbek kapnak helyet a választási listán.

A polgármesterjelölt pedig ennek fényében Emanuel Ungureanu lett.

„Azért döntöttem a megmérettetés mellett, mert egy új életet szeretnék hozni a helyi adminisztrációba, amelyek azonnali megoldással szolgálnak mindazon problémákra, amik a városban vannak: a nagyon nagy forgalomra, a mocskos kórházakra, a játszóterek hiányára, a bölcsődék létrehozására, szociális lakások építésére és az urbanisztikai káosz megállítására” - nyilatkozta.

Az első interjúját Ungureanu a Ziar de Clujnak adta, nekik elmondta, hogy polgármesterként nem szeretne populista lenni, mint a jelenlegi vezetés, hanem az egyszerű megoldásokat preferálná: metró helyett városi vonatjáratot, sok közösségi, és zöld teret szeretne, és a városi élet olyanfajta szervezését, amely nem bénítaná meg a városközpontot a túlzsúfoltsággal. Ungureanu azt ígéri, hogy az urbanisztikai tervei szakszerűek lesznek, hiszen azok majd a legjobb szakértők véleményeire fognak majd alapulni.

Bátran kijelenthető hogy Ungureanu lehet Emil Boc polgármester legfőbb kihívója, tekintve, hogy az USR-PLUS szövetség az EP-választásokon győzni tudott Kolozsváron, igaz, az elnökválasztáson Dan Barna USR-elnök csak 20%-ot kapott, de egy is messze a második legjobb eredményt érte el a városban. (hírszerk)


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS