2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A bukaresti törvényszék 30 nappal meghosszabbította Gheorghe Dincă előzetes letartóztatását

2019. december 17. 18:31, utolsó frissítés: 18:31

A bukaresti törvényszék 30 nappal meghosszabbította kedden a caracali gyilkosságok fő gyanúsítottja, Gheorghe Dincă előzetes letartóztatását.

Ebben a 30 napban a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészségnek (DIICOT) be kell fejeznie a vizsgálatot, és vádat kell emelnie Gheorghe Dincă ellen. Az érvényben lévő jogszabályok szerint egy gyanúsított nem tartható 180 napnál hosszabb ideig előzetes letartóztatásban.

Gheorghe Dincă beismerte, hogy július 25-én megölte a 15 éves Alexandra Măceşanut, amikor rajtakapta, hogy telefonján a 112-es segélyhívószámot próbálta hívni; ezt követően a háza udvarában lévő hordóban elégette a lány testét.

Dincă azt is állította, hogy meggyilkolt egy másik lányt is, az áprilisban eltűnt, 18 éves Luiza Melencut, és testének maradványait a Caracal közelében lévő erdő szélére dobta ki.

Az országos igazságügyi orvostani intézet (INML) által végzett DNS-elemzést követően megállapítást nyert, hogy a Gheorghe Dincă fémhordójából származó hamuban talált csontdarabok 99,93%-os valószínűséggel az Alexandra Măceşanuéi.

Az INML az erdő közelében talált csontdarabokat is kielemezte, de a szakembereknek nem sikerült megállapítaniuk, hogy kihez tartozik a DNS, ezért a DIICOT az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) segítségét kérte.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS