2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Petárdától megsérült kutya ügyében nyomoznak a szatmári rendőrök

2020. január 02. 14:39, utolsó frissítés: 15:13

Nagy felháborodást váltott ki a Szatmár megyeiek körében egy eset, melyről a helyi Free Life Állatvédő Egyesület számolt be Facebook-oldalán. A városi kutyamenhelyet működtető civil szervezet szerint valakik egy meggyújtott petárdát dugtak egy gazdátlan eb szájába, ami felrobbant, súlyos sérüléseket okozva az állt fején.Egy kutyabarát orvoshoz vitte a sérült jószágot, megműtötték, és a beszámolók alapján úgy tűnik, túléli a balesetet. Az egyesület jutalmat ajánlott fel azoknak, akik segítenek azonosítani az elkövetőket.

Az eset a helyi sajtóban és a közösségi médiában is nagy hangsúlyt kapott, ezért a rendőrség eljárást indított a tettesek azonosítása érdekében. Amint a kezdeti rendőrségi vizsgálatokból kiderült, a petárda tulajdonképpen nem az állat szájában robban fel, hanem a kutya közvetlen közelében.

A nyomozás azonban folytatódik annak kiderítése érdekében, hogy szándékosan okoztak-e a sérülést az állatnak vagy véletlen balesetről van szó. A szóban forgó kutya a Free Life beszámolója szerint gazdátlan ugyan, viszont szelíd, ivartalanítva van és az emberek rendszeresen etetik azon a környéken, ahol meghúzta magát. (szatmar.ro, hírszerk).

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS