2021. november 29. hétfőTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Pénzt ígér a miniszter a medvék által veszélyeztetett települések védelmére

2020. január 07. 11:33, utolsó frissítés: 11:33

Finanszírozást ígér Costel Alexe környezetvédelmi miniszter a medvék által veszélyeztetett települések védelmére, számolt be a hírről a Marosvásárhelyi Rádió.


A miniszter az elmúlt év végén a háromszéki Zabolán tartott terepszemlét, és arról számol be, hogy a látogatás eredményeképpen körvonalazódott: idén olyan finanszírozási programot kezdeményez a minisztérium, amely lehetővé teszi a medvék által veszélyeztetett települések védelmét.A miniszter beszámolója szerint villanypásztorokat szerelnének fel nagy területekre, amelyeket 90 százalékban az állami költségvetésből finanszíroznának, a maradék 10 százalékot pedig a tulajdonosok kellene felvállalják.

A környezetvédelmi miniszter az Agent Green Egyesület indítványozására látogatott el a zabolai Mikes-birtok élettér megőrző programjának helyszínére, számolt be Harai Lóránt. A Mikes birtok ügyvezetője rámutatott: a Conservation Transylvania program keretében a tulajdonosok célja az erdős élettér megőrzése és a vizes területek helyreállítása.

(Marosvásárhelyi Rádió/hírszerk.)

Nyitókép: Conservation Transylvania

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS