2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Orban: Keressük a legjobb megoldást a kétfordulós polgármester-választásról szóló tervezet elfogadása érdekében

2020. január 10. 14:35, utolsó frissítés: 15:20

Keresik a legjobb megoldást a kétfordulós polgármester-választásról szóló tervezet elfogadására - jelentette ki pénteken Ludovic Orban miniszterelnök.

A Johannis államfővel folytatott egyeztetést követően Orban leszögezte, pártja, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) a polgármesterek két fordulóban történő megválasztásának a "legnagyobb támogatója". Mint mondta, első lépésként megvizsgálják, miként kerülhet az erről szóló tervezet a választási törvények módosításával foglalkozó parlamenti bizottságtól - amelynél szerinte "szabálytalanul leparkolták" - a képviselőház plénuma elé.

"Számításaink és az általunk folytatott egyeztetések szerint meglenne a többség a képviselőházban a tervezet elfogadásához. Ha ezt nem sikerül megvalósítani, más döntést hozunk" - fogalmazott Orban.

Arra a kérdésre, hogy mérlegelik-e a tervezet kormányzati felelősségvállalással, esetleg sürgősségi kormányrendelettel történő hatályba léptetését, Orban kitérő választ adott, csak annyit jegyzett meg, hogy keresik a legjobb megoldást.

A PNL elnöke megjegyezte, egyeztetett pénteken Johannis államfővel egy rendkívüli parlamenti ülésszak összehívásának lehetőségéről is, de erről is később döntenek. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS