2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lezárta a DIICOT a caracali gyilkosságok vádiratát

2020. január 10. 17:40, utolsó frissítés: 17:42

Lezárta a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) a caracali gyilkosságok vádiratát. Gheorghe Dincát Alexandra Măceşanu és Luiza Melencu meggyilkolása miatt állítják bíróság elé.

A DIICOT illetékesei szerint a vádiratot előbb Bogdan Licu ügyvivő legfőbb ügyész elé terjesztik jóváhagyásra, majd jövő hét elején elküldik a tárgyalás lefolytatásában illetékes Olt megyei törvényszékhez.

Gheorghe Dincát pénteken ismét kihallgatták a DIICOT székhelyén, ahol a tavaly júliusban eltűnt caracali lány, Alexandra Măceşanu édesanyja is jelen volt.

"Ez most megkönnyebbülés számunkra, reméljük, kiderül az igazság és megtaláljuk a gyermeket. Teljes szívünkből reméljük, hogy megtaláljuk Alexandrát" - fogalmazott a lány anyja a DIICOT székhelyéről való távozásakor.

Dincát csütörtökön is kihallgatták az ügyészek. A gyanúsított akkor megváltoztatta eredeti vallomását, most már nem ismeri el, hogy ő ölte meg a 2019 áprilisában eltűnt Luiza Melencut. Azt állítja, Luizát elvitték a házából.

A nyomozás elején Gheorghe Dincă bevallotta, hogy július 25-én megölte a 15 éves Alexandra Măceşanut, amikor rajtakapta, hogy telefonján a 112-es segélyhívószámot próbálta hívni; ezt követően a háza udvarában lévő hordóban elégette a lány testét.

Dincă azt is állította, hogy meggyilkolt egy másik lányt is, az áprilisban eltűnt, 18 éves Luiza Melencut, és testének maradványait a Caracal közelében lévő erdő szélére dobta ki.

Az országos igazságügyi orvostani intézet (INML) által végzett DNS-elemzést követően megállapítást nyert, hogy a Gheorghe Dincă fémhordójából származó hamuban talált csontdarabok 99,93%-os valószínűséggel az Alexandra Măceşanuéi.

Az INML az erdő közelében talált csontdarabokat is megvizsgálta, de a szakembereknek nem sikerült megállapítaniuk, hogy kihez tartozik a DNS, ezért a DIICOT az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) segítségét kérte. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS